Slniečko svieti a my si konečne môžeme vychutnať obľúbený drink na terase!
Od pondelka 26.4. prišlo k vytúženému uvoľneniu opatrení, ktoré sa týka aj reštaurácii a kaviarní. Zhrnuli sme pre vás všetko podstatné a pridávame aj niekoľko tipov na podniky s terasou. Dozviete sa napríklad aj to, ktorú bratislavskú terasu navštívil sám cisár pán František Jozef či básnik Ján Smrek. Poďte si urobiť radosť a vychutnajte si príjemné chvíle na vzduchu v krásnom jarnom počasí. Doma sme sa nasedeli už dosť, no nie? :)
Od pondelka 26.4. je umožnené podnikom opäť otvoriť svoje vonkajšie terasy. Aby ste si mohli posedieť s priateľmi nad kávičkou či dobrým jedlom, je treba dodržiavať pár pravidiel.
Tie platia ako pre podniky, tak aj pre návštevníkov.
Posedenie na terase je možné za týchto podmienok:
• Potrebujete negatívny test, ktorý nie je starší ako 7 dní.
• Pri vstupe je potrebné mať na tvári rúško (resp. prekrytie dýchacích ciest). Rúško či respirátor si však môžete zložiť, a to len na čas nevyhnutný na konzumáciu.
• Od štvrtka 29. apríla sa zákaz vychádzania posúva o hodinu, bude platiť až po 21.00 h. Posedenie na terase si tak vychutnáte o čosi dlhšie :)
• Na terase je možné konzumovať posediačky jedlá aj nápoje.
• Pri stole už nemusia sedieť len osoby zo spoločnej domácnosti.
• Stoly musia medzi sebou dodržiavať odstup najmenej 2 metre (tu neplatí podmienka 1 osoba na 15 m2 ako v obchodoch).
• Jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál. Samoobslužný výdaj (ako napríklad naloženie šalátu či pečiva) nie je povolený.
• Obsluha vám k jedlu prinesie príbor. Podľa súčasnej vyhlášky totiž nesmie byť voľne položený na stoloch.
• Po každom zákazníkovi je nutné vydezinfikovať jedálny lístok, stoly a dotykové plochy ako sú napríklad úchopové časti stoličiek. Máte tak istotu, že si sadáte k čistému stolu.
• Hygienické zariadenia prevádzky musia mať tekuté mydlo a papierové utierky. Je treba ich tiež každú hodinu dezinfikovať.
Teraz už viete všetko podstatné, ako si v týchto dňoch bezpečne vychutnať pohodu na terase. Máme pre vás niekoľko tipov, s ktorými si urobíte radosť:
Bratislava
Au Café na Tyršovom nábreží
obrázok: Leberfinger Facebook
Krásne výhľady na Bratislavský hrad, UFO a mohutný Dunaj! Konečne môžete znova obnoviť vaše pravidelné posedenia s priateľmi, a to napríklad na Tyršovom nábreží v reštaurácii Au Café. V našej ponuke nájdete aj vynikajúce 3-chodové menu pre dvoch. Prípitok s proseccom, na začiatok tanier s výberom údenín, syrov a zeleninky. Hviezdou tohoto menu je kuracia saltimboca alebo špenátové ravioly s prepeličím vajíčkom. No a záver večera vám osladí domáce tiramisu. Viete si predstaviť krajšie strávený deň vo dvojici? :)
3-chodové menu z Au Café
Reštaurácia Leberfinger na nábreží Dunaja
obrázok: Leberfinger Facebook
V minulosti zájazdný hostinec na významnej VIedenskej ceste, dnes obľúbená bratislavská reštaurácia s výhľadom na nezaplatenie! Terasu si tu v minulosti vychutnával aj cisár František Jozef alebo básnik Ján Smrek, ktorý prehlásil: „Leberfinger, to bola zázračná kuchyňa, pánboh ju osláv, škoda, že je už minulosťou.“ Chvalabohu tento výrok už tak úplne neplatí a vynikajúcu kuchyňu si tu môžete vychutnať aj dnes! :)
Unikátne fotografie z návštevy Františka Jozefa I. Obrázok: www.leberfinger.sk
Na terasu v reštaurácií Leberfinger vám prinesú okrem voňavej kávičky napríklad aj vynikajúce
kačacie alebo husacie hody.
Alebo si tu vychutnajte obľúbené 3-chodové menu:
Vyberiete si polievku (hovädzí vývar, fazuľová či tradičná kulajda), ako hlavný chod vám naservírujú bravčovú šniclu či konfitované kuracie prsia. Sladkou bodkou na záver tohoto menu sú domáce šišky s čučoriedkovou remuládou. Aj vy si už teraz olizujete prsty? :)
3-chodové menu v Leberfinger
Reštaurácia Maximilián v Starom meste
Obrázok: Facebook MAXIMILIAN-reštaurácia
Hoci sa momentálne za hranice cestovať nedá, vďaka 5-chodovému menu z našej ponuky sa prenesiete do slnečného Talianska. A to priamo na terase reštaurácie Maximilián na Obchodnej ulici. Kuchyňu má pod palcom šéfkuchár zo Sicílie a k vynikajúcemu jedlu by ste mali určite skúsiť aj niektoré z talianskych vín. Menu začnete lahodnou paradajkovou polievkou, nasleduje bruschetta al verde, bravčová panenka v slaninke na grile s balzamikovou redukciou a na záver si vychutnáte sladký dezert z dennej ponuky. Buon appetito! :)
5-chodové menu z reštaurácie Maximilián
Košice
Staničný Pivovar s výhľadom
Obrázok: Staničný Pivovar Instagram
V budove hlavnej železničnej stanice Košice, v nových priestoroch tzv. šošovky, nájdete podnik pre milovníkov dobrého jedla aj pivka. Burger získava na terase s krásnym výhľadom hneď ďalší rozmer chuti, no nie? :)
V našej ponuke nájdete výborný burger z prevádzky Food PARK, ktorý si môžete vyzdvihnúť práve v Staničnom Pivovare a vychutnať si ho na jeho skvelej terase!
Stanica burger z FOOD PARK
Zdieľaj článok na sociálnych sieťach: