Strach, zábava a hádanky. Testovali sme Projekt Xcape

Escape room je dnes už pomerne rozšírený a celkom populárny formát netradičnej zábavy. Skupinu ľudí zavriete do miestnosti, z ktorej sa musia dostať za pomoci indícií. Existuje množstvo variácii a tém od zombie apokalypsy cez džungľu až po strašidelných duchov. Cieľom je vzbudiť v človeku adrenalín ale aj podnietiť logické myslenie. Hra sa končí, keď z hádaniek a indícií dokážete poskladať kľúč k úniku. My sme testovali nový priestor Projekt Xcape a rozhodne ho odporúčame aj iným. Za 27,90 eur na hodinu ho pre celú skupinu môžete mať aj vy.

Projekt Xcape je úplne novým projektom nachádzajúcim sa v priemyselnej budove na Prievozskej ulici (v rovnakej budove ako je centrála Alza.sk). Hoci ide o nový priestor, je pripravený známymi autormi. Ide totiž o pokračovanie veľmi populárnej „escape room“ s názvom Real Escape Room. Keďže sa vám do jednej escape room oplatí ísť iba raz, lebo už budete poznať prekážky, musia sa po pár rokoch obmieňať. Tak je to aj s Projektom Xcape, ktorý pripravili osvedčení autori. Aj to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli vyskúšať ho. 



Strach i logické myslenie
Vchod do Projektu Xcape sa nachádza vedľa vchodu do showroomu Alza.sk, nad dverami je umiestnená reklama Tetovanie vlasov. Už tento úvod nás pobavil :) Po vstupe do areálu sme sa dostali do čakacej miestnosti, kde nám majitelia vysvetlili všetko podstatné. Dozvedeli sme sa napríklad, že sú nové priestory náročnejšie, zamerané na logiku, no zároveň interaktívnejšie. Okrem strachu sme sa teda museli aj poriadne zamýšľať. 

Zaujímavé však bolo, že sme dostali len všeobecné usmernenie typu „netrhajte nič z plafónu, lebo aj to sa nám stalo“. Neupokojila nás ani veta: „Možno tam budete sami a možno nie ;)“ K samotnej hre nepadlo jediné slovo. Hra je totiž spravená tak, aby ste na všetko prišli sami. V prípade, že sa tím v niektorej z miestností zasekne, je mu púšťaná zvuková indícia do reproduktorov znejúca ako zo záhrobia. Nám sa to tiež pár krát stalo a príjemne to zrýchlilo hru. Je to spôsob, akým spraviť hru dynamickou a zároveň to nepôsobí umelo. Náročnosť Projektu Xcape si vyžaduje takúto externú pomoc.



Veľké priestory
Ale poďme k samotnej hre. Aby ste si ju užili rovnako ako my, nemôžeme vám prezradiť, čo sa v nej bude diať, ani ukázať konkrétne fotky z interiéru. To by sme vás pripravili o zážitok z neobjaveného. Čo vám však povedať môžeme je fakt, že nejde o jednu, ani dve izby :) Celý komplex je členitý a skladá sa z niekoľkých miestností a chodieb. Je to rozvrhnuté primerane tomu, aby ste stihli prekonať všetky nástrahy za približne hodinu. 

Určiť tému Projektu Xcape nie je ľahké. Nám to pripomínalo neurčitú hororovú atmosféru, pri ktorej ste nevedeli, či za ďalšími dverami stretnete strašidlo, pacienta psychiatrickej liečebne, alebo zombie či iné monštrum. Práve táto univerzálnosť v kombinácii s minimálnym osvetlením spôsobili, že sme sa báli a mali dostatočný rešpekt pred neznámom. Do toho pridajte desivé zvuky z reproduktorov a máte približnú predstavu toho, čo vás bude vo vnútri čakať.

Hodnotenie
Projekt Xcape je skvelá escape room so všetkým, čo k tomu patrí. Okrem povinnej jazdy ako sú hádanky a prekvapivé zvraty ponúka aj niečo navyše. Hlavne veľkosť a členitosť priestoru vo vás vzbudia zvedavosť, strach i túžbu pokračovať. Je to skvelý tip na zábavu pre partiu priateľov. Maximálny počet je 5 ľudí a aby bola vo vnútri zábava, odporúčame minimálne dvojicu. Optimum sú 3-4 ľudia. Projekt Xcape je teda vhodný aj na teambuildingy pre menšie skupinky, rozhodne tým prekvapíte kolegov a zažijete kopec zábavy. Vďaka špeciálnej akcii ho na ZlavaDna.sk môžete vyskúšať už za 27,90 eur.



Ako dôkaz spokojnosti prikladáme našu fotografiu, ktorú sme spravili po uniknutí z komplexu. Monštrum na fotke je kolega Niko :)


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Peter Blažečka

PR a Marketing Manager

Peter má na starosti komunikáciu s médiami a partnermi, ako aj fungovanie tohto blogu :) Rád píše, ešte radšej číta a zaujíma sa o najnovšie trendy v marketingu. Obľubuje futbal, cestovanie, jedlo a má slabosť na fyziku.

Ďalšie články z kategórie Testujeme: