Strach a hrôza v Bratislave - pred dobrou zábavou však neuniknete!

Celosvetový fenomén únikových hier sa konečne dočkal úspechu aj u nás. Že neviete o čo vlastne ide? Tak smelo čítajte daľej. Samozrejme, pridáme aj tipy, kde v Bratislave nájdete vychytené únikovky.

Escape room je tímová hra pre viacerých hráčov. Jej podstata jasne vyplýva už zo samotného názvu – cieľom hry je uniknúť z uzavretého priestoru, izby alebo viacerých miestností. V stanovenom časovom limite musia hráči spoločne rozlúštiť čo najviac hlavolamov a hádaniek, ktoré im stoja v ceste pred vytúženým únikom.

Úplne prvá escape hra vznikla v roku 2006 v americkom Silicon Valley. Volala sa Origin a jej zápletka bola inšpirovaná dielom obľúbenej Agáthy Christie. Do dnešných dní sa únikové hry stali fenoménom a po celom svete nájdete tisícky zariadení, v ktorých si spolu s priateľmi preveríte logické myslenie a hlavne zažijete skvelú zábavu. :) Escape roomy nájdete nejaký ten piatok už aj na Slovensku.

Prečítajte si aj: Testovali sme Undead arenu - Hostel room 2: Asylum


Ako som spomenul vyššie, escape hra je vhodná pre viacerých hráčov. Väčšina únikoviek odporúča 2-5. V tomto prípade však neplatí známe „menej je niekedy viac“ – tú najlepšiu zábavu si totiž užijete práve pri vyššom počte hráčov. Na riešení hádaniek musíte spolupracovať a čas neúprosne letí... Niektoré escape roomy ponúkajú dokonca možnosť súperenia dvoch tímov proti sebe. Táto forma zábavy je tiež často vyhľadávaná firmami pri utužovaní kolektívu. Keď budete teda v práci najbližšie hľadať miesto pre teambuilding, už viete, kde to bude. :)

V ponuke ZlavaDna.sk vám pravidelne prinášame skvelé tipy, ako využiť voľný čas, a preto sme fenomén únikových hier nemohli v žiadnom prípade vynechať. Pozrite si prehľad bratislavských escape roomov, kde prežijete strach, adrenalín, preveríte si tímového ducha a logické myslenie. A ako je u nás dobrým zvykom, samozrejme, za skvelú cenu. Pred dobrou zábavou však neuniknete! :)

Prežil som peklo



- Najlepšie hodnotená akčná hra užívateľmi Zlavadna.sk (4,92 / 5)

- Na výber viac obtiažností: Normal alebo Expert (čaká na vás viac logických úloh)

- 70 minút plných adrenalínu, naozaj autentický zážitok

Chcem vyskúšať



Strašidelné príbehy socializmu



- Vráťte sa späť v čase do roku 1987

- Stvárnite úlohu vyšetrovateľov

- Hru si môžete zahrať v niekoľkých jazykoch - v slovenskom, anglickom, nemeckom a ruskom

Chcem vyskúšať



Hra Julesa Verneho



- Zachráňte Julesa Verna pred jeho manželkou

- Možnosť využiť nočné časy

- Na výber z 2 úrovní: ZÁKLADNÝ a EXPERT - ten zatiaľ nikto nespravil. Idete do toho? :)

Chcem vyskúšať





Tak čo, vybrali ste si? Toto ale nie je všetko, kompletnú ponuku únikových hier z našej ponuky nájdete TU. Už stačí len zavolať partiu kamošov či kolegov a vkročiť spolu do miestnosti plnej adrenalínu! :)







Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: