Reštaurácia Mama's – najlepšie hodnotená reštaurácia na ZľavaDňa za rok 2017

Celá Ázia na jednom tanieri

Súhra chutí a vôní celej Ázie doplnená o tajomstvá šéfkuchárov – to je pravdepodobne najvýstižnejší opis panázijskej kuchyne. Pôvodne ideologický smer, ktorý mal spojiť všetky ázijské krajiny, prerástol neskôr do kuchárskeho umenia. A veľmi chutného umenia!

Tiahne sa od zeme vychádzajúceho slnka, cez všetky ázijské krajiny, až po hranice s Austráliou, Afrikou a na západe aj s Európou. Viete si predstaviť tú rozmanitosť? Všetky tie ázijské kultúry, tradície a nekonečné množstvá ingrediencií, ktoré toto územie ponúka? A teraz si predstavte, že to všetko máte na jednom tanieri v panázijskej reštaurácii Mama's...

Nový vietor v kuchyni aj v jedlách

S príchodom mladej a šikovnej šéfkuchárky, prišiel do tejto reštaurácie nový vietor. V kuchyni začínala ešte popri škole a už vtedy vedela, kam budú jej kroky v živote smerovať. Varenie podľa jej slov nemá hranice. Je plné chutí, vôní, byliniek a korenín. Záleží len od kuchára, ako ich dokáže skombinovať. A ak sa šéfkuchár nebojí experimentovať a má priestor skúšať nové veci, neexistuje lepšia pôda pre jeho úspešnú kariéru. 

O kvalitách reštaurácie Mama's na čele so šéfkuchárkou Michaelou Pinkavovou som sa presvedčila na „vlastnú chuť“. Aj vďaka reštaurácii absolvovala rôzne školenia, vďaka ktorým sa vo svojom remesle neustále zdokonaľuje. O kvalitách reštaurácie nepochybujú ani zákazníci. Veď inak by táto útulná, no štýlová reštaurácia zároveň nezískala len za posledný rok cez 300 pozitívnych hodnotení od zákazníkov ZľavaDňa. A navyše sa umiestnila na 1. mieste v rebríčku najlepšie hodnotených reštaurácií za rok 2017 na ZľavaDňa...

S novým menom v kuchyni sa pomenil aj jedálny lístok. Jedlá v ňom zostavovala práve Michaela. Je jasné, že to nebolo hneď. To sa ani nedá. Museli veľa skúšať, chutnať, znova skúšať a meniť. Ale výsledok stojí za to!

Oplatí sa ochutnať

Zaúdená kreveta s marinovanou daikon reďkovkou

Keď sa gastronómia posunie o level vyššie, kde nejde už len o nasýtený žalúdok, ale aj o formu umenia, hovoríme o zážitkovej gastronómii. A zaúdená kreveta medzi zážitkovú gastronómiu istotne patrí. Je údená na rôznych druhoch dreva priamo v kuchyni reštaurácie. Je servírovaná so sweet chilli omáčkou na marinovanej bielej reďkovke a podáva sa pod zvonom, ktorý sa odkrýva až priamo pred zákazníkom. To je ten moment, kedy sa všetky vône dokonale prepoja a rozvinú. To je ten zážitok...

Spider roll

Je to druh sushi – prémiovej rolky so soft shell krabom v polente. Okrem kraba nájdete v rolke aj rukolu s pastou kimchi. Celé jedlo je krásne aj na pohľad, pretože je dozdobené tobbiko kaviárom. Tento druh sushi nenájdete takmer v žiadnej reštaurácii v Bratislave. A ani v reštaurácii hotela Mama's ho nenájdete bežne – v ponuke je výhradne sezónne.

California selection

Takzvané „kalifornia rolky“ pozná každý, kto sa so sushi už stretol. Ale California selection je o niečom trošku inom. Klasická rolka plnená uhorkou a avokádom je zdobená čímsi špeciálnym – troma druhmi kaviáru z lietajúcej ryby, a to kaviárom tobbiko gold, tobbiko orange a tobbiko wasabi. Jedlo je teda okrem chutí plné aj farieb.

Len to najkvalitnejšie

Každé jedlo u nich je pripravované na čerstvo. Suroviny objednávajú od overených zdrojov. Takého tuniaka napríklad výlučne zo Srí Lanky. Raz sa im stalo, že tuniak neprišiel. Miesto toho, aby ho objednali z iného, neovereného zdroja, ho na 2 týždne vyškrtli z jedálneho lístka. Považujem to za dôkaz, že pre reštauráciu je kvalita surovín na prvom mieste. Bez debaty. Nemožno opomenúť ani ich domácu sójovú alebo teriyaki omáčku – tie sú pripravované priamo u nich v kuchyni. Len máloktorá reštaurácia by sa mohla týmto pochváliť.

Absolútnou samozrejmosťou sú čerstvé bylinky. Michaela najradšej používa koriander. Ten je typickou bylinkou práve pre panázijskú kuchyňu. V jedlách sa však stretnete aj s klasickými ingredienciami typickými pre európsku kuchyňu. Reštaurácia hotela Mama's sa tak stáva miestom, kde sa spája tradícia rôznych kultúr. A práve to je na tom to najzaujímavejšie.

 

Chcem ochutnať sushi

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Petra Števková

Copywriter

To, čo na stránke ZlavaDna.sk vidíte, tak to je presne to, čo Petra robí. Píše, tvorí, fotí, fotošopuje, edituje, vymýšľa. Veľa vymýšľa. Je to vlastne taký malý výmyselník, ktorý potrebuje deadliny. Ale iba na to, aby ich mohla vždy prešvihnúť. A okrem toho miluje slovenčinu, hviezdy, ovce, jogu, vankúše, Lykke Li, pásiky, bodky, fašírky a farebné ponožky. Čím farebnejšie, tým lepšie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: