Najlepšie aquaparky na Slovensku + BONUS

Dnes sme pre vás vybrali niekoľko skvelých aquaparkov, ktoré by ste pri plánovaní dovolenky na Slovensku mali určite navštíviť. Čaká tu na vás skvelá zábava pre celú rodinu a vynikajúci program na celý deň. Začnite baliť plavky a uteráky, ideme na to!

zlavy na vstup do aquaparku

Tobogany, bazény od výmyslu sveta, nekonečná zábava vo vlnách a skvelé vodné atrakcie - to sú dôvody, prečo milujeme aquaparky. Deti sa vyšantia v detských bazénoch, tie staršie zasa na toboganoch či šmykľavkách a dospeláci určite neodolajú relaxu v bublinkách vírivky. Aquaparky patria bez pochýb medzi najobľúbenejšie letné, ale aj zimné atrakcie. Cez prázdniny sú samozrejme skvelou voľbou, ako uniknúť pred horúčavami. Mnohé z aquaparkov (hlavne tie s geotermálnou vodou) sú však pre návštevníkov otvorené aj v zimných mesiacoch.  A práve vtedy môžete objaviť ich neopakovateľné čaro. Zaplávať si v horúcej vode, nad hlavou vám poletujú snehové vločky a vonkajšia teplota je pod nulou… Skutočný zážitok, ktorý by ste určite mali niekedy vyskúšať :)

Termálny aquapark Meander Oravice

Vstup do aquaparku Meander Oravice

Známy aquapark na Orave ponúka zábavu počas celého roka. Vďačí za to unikátnej liečivej geotermálnej vode. Geotermálny vrt siaha až do hĺbky viac ako 1,5 km a jeho teplota je až 58°C. Pre potreby aquaparku tak musí byť voda dokonca ochladzovaná, v bazénoch vás preto čaká príjemná teplota 28 až 38°C. Aquapark Oravice je obľúbený aj vďaka svojim vodným atrakciám. Nájdete tu tobogany, vírivky, senior zónu aj umelé morské vlny. A tie výhľady z vonkajších bazénov na okolité hory a prírodu sú skrátka na nezaplatenie.

Aktuálne otváracie hodiny Aquaparku Oravice
Ne - Št: 9:30 - 19:00
Pi - So: 9:30 - 20:00

Ako to práve vyzerá v Aquaparku Oravice? Sledujte LIVE

Výhodné vstupy do aquaparku Oravice


Aquapark Senec

Vstup do Aquaparku Senec

Len 20 minút z Bratislavy a môžete si odskočiť do aquaparku v okresnom meste Senec. Aj Aquapark Senec je otvorený počas celého roka vďaka piatim celoročným bazénom, vnútornému toboganu a príjemne vyhriatej vode. Milovníci relaxu ocenia masážne trysky, perličkový kúpeľ aj možnosť vstupu do SAI WELLNESS zóny. Pre dokonalý relax je k dispozícii 8 sáun, 3 vírivky (aj vonkajšia) a Kneippov kúpeľ. Cez leto sa vybláznite na množstve ďalších zábavných atrakciách ako sú napríklad vodné šmykľavky. Návštevníkov určite poteší bezplatné parkovisko pred hlavnou budovou, v letnej sezóne aj veľké letné parkovisko hneď vedľa hlavnej cesty.

Otváracie hodiny Aquaparku Senec
Po - Ne: 10:00 - 22:00

Výhodné vstupy do aquaparku Senec
 

Aquapark Trnava

Vstup do aquaparku Trnava

Aj kráľovské mesto Trnava má svoj obľúbený aquapark, ktorý ponúka skvelú dostupnosť z celého Bratislavského kraja. Za návštevu však stojí aj v prípade, ak pochádzate z akejkoľvek časti Slovenska. 15 rôznych segmentov, resp. procedúr vo wellness či exteriérový a interiérový vodný svet. Toto sú hlavné lákadlá Aquaparku Trnava. Ak vám chýba more, v trnavskom aquaparku nájdete slanú vodu. Ošetrujú ju totiž soľou, vďaka čomu je voda v bazénoch priezračnejšia a čistejšia. Môžete navštíviť aj miestnu soľnú jaskyňu a užívať si blahodárne účinky soli, tak ako na letnej dovolenke v obľúbenom letovisku.

Otváracie hodiny Aquaparku Trnava
Aquapark: 9:00 - 21:00
Wellness: 10:00 - 21:00

Výhodné vstupy do aquaparku Trnava
 

Termálne kúpalisko Novolandia

Vstup do aquaparku novolandia

Ďalší tip pre milovníkov mora nájdete južne od Lučenca. Voda z miestneho geotermálneho vrtu kúpaliska Novolandia totiž svojím prirodzeným zložením pripomína morskú vodu. Pravdepodobne ide o pozostatky morských vôd, ktoré sa tu vyskytovali pred viac ako 25 miliónmi rokov. V areáli kúpaliska sú 4 bazény: detský (nerezový), sedací, plavecký aj relaxačný. V Novolandii nájdete aj moderné wellness centrum s celoročne otvoreným saunovým svetom. Užijete si tu relax na exotickej masáži aj služby kozmetického centra.

Aktuálne otváracie hodiny kúpaliska Novolandia
Po: 12:00 - 18:00 (sedací a veľký bazén)
Ut-Ne-Sviatok: 10:00 - 18:00
Večerné kúpanie: St, Pi, So: 18:00 - 21:00
Ranné kúpanie: St-Ne: 6:00 - 9:00

Výhodné vstupy do aquaparku Novolandia
 

AquaRelax Dolný Kubín

Vstup do aquaparku Dolný Kubín

Na Orave nájdete aj ďalší aquapark, kde si užijete pohodu a relax vo vlnách. Hoci patrí aquapark v Dolnom Kubíne medzi tie menšie z nášho zoznamu, nič mu to neuberá na jeho kráse a množstve zaujímvých atrakcií. Nájdete tu napríklad 25 metrový plavecký bazén, kde si užijete oddychové, ale aj profesionálne plávanie. Návštevníci si môžu zaplávať aj vo veľkom multifunkčnom bazéne s atrakciami, majú tu 2 tobogany, dvojšmýkačku a pre najmenších aj detský bazén.

Otváracie hodiny aquaparku Dolný Kubín
Po - Pi: 6:00 - 21:00
So - Ne: 12:00 - 21:00
Sviatky: So - Ne: 10:00 - 21:00

Výhodné vstupy do aquaparku Dolný Kubín
 

Aquapark Tatralandia

Vstup do aquaparku Tatralandia
obrázok: www.tatralandia.sk

V Liptovskom Mikuláši nájdete jeden z najznámejších aquaparkov na Slovensku. Aquapark Tatralandia ponúka celoročnú zábavu plnú toboganov, atrakcií, bazénov aj wellness relaxu v Keltskom saunovom svete. Vodný park ponúka počas letnej sezóny až 13 bazénov (z toho 9 otvorených počas celého roka) a 22 toboganov (5 celoročných). Areál je rozdelený na rôzne zóny, kde sa perfektne zabavia malí aj veľkí. Napríklad v časti Tropical Paradise nájdete pirátsku loď, palmy, vodný bar aj morskú vodu. Teplota vzduchu tu má príjemných letných 30°C.  Nová detská zóna Karibik Kid´s Island ponúka pre deti množstvo aktivít: tobogany, surfovanie na umelých vlnách, vodné dopravné ihrisko, detský kútik a ďalšie atrakcie. Saunový svet Tatralandia má k dispozícií až 21 parných, vodných a masážnych sáun a kúpeľov.

Aktuálne otváracie hodiny aquaparku Tatralandia
Ne-Pi: 10:00 - 20:00
Pi-So-Sviatky: 10:00 - 21:00

Vodný park Bešeňová

Vstup do aquaparku Besenova
obrázok: www.besenova.com

Liptov poznáme ako región v srdci Slovenska. No a jeho termálnym srdcom je zasa vodný raj Bešeňová. V tomto vodnom parku nájdete všetko pre najzábavnejšie vodné dobrodružstvá. 18 letných bazénov (7 s termálnou vodou), 9 celoročných bazénov (6 z nich má termálnu vodu) a samozrejme letné aj celoročné tobogany. Stan zábavy je miesto, kde si užijete morské vlny a v Bešeňovej nájdete aj relaxačnú wellness zónu, reštaurácie aj bary. 

Aktuálne otváracie hodiny v Bešeňovej
Ne - Št: 10:00 - 20:00
Pi, So, Sviatky: 10:00 - 21:00

Ako to práve vyzerá v Bešeňovej? Sledujte LIVE

Aquacity Poprad

Vstup do aquacity poprad
obrázok: www.aquacity.sk

Ďalší tatranský aquapark, tentokrát pod Vysokými Tatrami, má názov Aquacity Poprad. Aj tento raj vodnej zábavy je otvorený celoročne. 13 vonkajších a vnútorných bazénov a termálna voda s teplotou 28 – 38°C. Máte radi vodné atrakcie? V Aquacity Poprad ich nájdete viac ako 350 a k tomu skvelé tobogany. Alebo túžite radšej relaxovať? Žiadny problém, navštívte Fire & Water Wellness & Spa, ktoré je rozdelené na privátnu a párty zónu, s unikátnym 14 metrovým Wellness barom.

Otváracie hodiny Aquacity Poprad
Aquapark: Po: 11:00 – 20:00 Ut – Ne: 10:00 – 20:00
Bazény Blue Sapphire: Po, Ut, Št: 11:00 – 20:00 St, Pi – Ne: 10:00 – 20:00
Wellness zóna: Po – Št: 16:00 – 20:00 Pi: 14:00 – 20:00 So - Ne: 12:00 – 20:00

Aqualand Banská Bystrica

Vstup do aqualand banska bystrica
obrázok: www.aqualandbb.eu

Parádnu vodnú zábavu si užijete aj v Banskej Bystrici. Nájdete tu známy aqualand, ktorý sa pýši vodnými atrakciami na ploche až 1 600 m² (trampolíny, lezecké steny, lávky, šmýkačky, vodná hojdačka, katapult…). Majú tu aj wakeboardový vlek dlhý až 200 metrov. Ak vám z toľkej zábavy vyhladne, stačí navštíviť jedno zo 7 miest na občerstvenie. Bazénový svet ponúka 6 druhov bazénov pre všetky vekové kategórie. Deti do 4 rokov sa zabavia v baby bazéne, nájdete tu plavecký a olympíjsky bazén s vodnou plochou 1000 m² (každý) aj relaxačný bazén s dvomi toboganmi. Plážové kúpalisko Aqualand Banská Bystrica je skvelé aj na letné aktivity. Stačí si obuť korčule a vyraziť na 900 metrový in-line okruh, zahráte si tu futbal, plážový volejbal aj bedminton.

Otváracie hodiny Aqualandu Banská Bystrica*
Brány areálu: 9:00 – 19:00
*Otváracie hodiny sa môžu meniť v závislosti od počasia

Od 3.9. 2022 je tohtoročná sezóna ukončená.

BONUS: TOP zahraničné aquaparky

Aqualand Moravia

Vstup do Aqualandu Moravia

Prvý bonusový aquapark, ktorý vám v dnešnom blogu predstavíme, sa volá Aqualand Moravia. Leží asi hodinu a pol od Bratislavy a ide o najväčší aquaparku v Česku! Skvelú zábavu zabezpečí 16 bazénov s vodnou plochou až 3000 m², 28 vonkajších aj vnútorných toboganov a šmýkačiek, v celkovej dĺžke takmer 2 km!
Juhomoravský aquapark patrí medzi obľúbené miesta pre rodiny s deťmi, čaká tu pre nich totiž množstvo zážitkov. Medzi unikátne atrakcie, ktoré si nikde inde v Čechách nevyskúšate, patria Abyss a Boomerango, kde sa do jedného raftu zmestia až traja odvážlivci. Ďalšou skvelou atrakciou je High Five tobgan, na ktorom sa šmýkate aj do kopca! Áno, naozaj je to možné :)  Najbližší podobný tobogan leží až na Kanárskych ostrovoch. Táto vodná atrakcia získala dokonca v roku 2020 cenu za 2. najlepší tobogan v Európe.
Nesmieme zabudnúť na rozsiahlu wellness zónu Forum Romanum a novo otvorené Pálava wellness. V roku 2022 otvorili pre návštevníkov aj Nafukovací svet s 10 atrakciami. 

Ako sa sem dostanete?
Parkovisko
je k dispozícii zadarmo priamo pri aquaparku. Z Brna jazdí dokoca každú hodinu autobusová linka priamo do aquaparku.

Otváracie hodiny Aqualandu Moravia
Po - Ne, Sviatok: 10:00 - 21:00 (posledný vstup 19:30)
Wellness Forum Romanum
Po - Ne, Sviatok: 12:00 - 21:00 (sauny sa vypínajú o 20:30)
Nafukovací svet
10:00 - 20:00 (vstup z Aqualandu Moravia)

Prečítajte si aj: Testovali sme Aqualand Moravia

Výhodné vstupy do Aqualandu MORAVIA


Chocholowskie Termy

Vstup do aquaparku chocholowskie termy

TOP aquapark v Poľsku s názvom Chocholowskie Termy nájdete už 3 km za našimi hranicami. Objavíte tu nekonečný vodný svet! Na 2 poschodiach majú až 30 bazénov s celkovou vodnou plochou 3000 m². Rozlohou preto patrí k najväčším kúpeľným komplexom v Poľsku! Vodu v bazénoch čerpajú z hĺbky takmer 3,6 km a obsahuje mnoho prospešných látok. Aj tento aquapark je rozdelený na rôzne časti pre zábavu a relax. Navštíviť tak môžete Bazénovú zónu (bazény, vírivky, soľná jaskyňa, pláže, ihriská), Liečivú zónu (tepelné sudy s termálnou vodou a termálny bazén), Saunovú zónu (najväčšie saunárium v regióne a panoramatická terasa o rozlohe 1000 m²) aj Wellness & Spa zónu (rôzne procedúry, prírodná kozmetika aj masáže). Chocholowskie Termy sú aj vďaka týmto možnostiam skvelé miesto, kde sa zabaví celá rodina. Majú tu dokonca aj zónu pre batoľatá a väčšie deti s ihriskami, bazénmi a aktrakciami. Ak plánujete dovolenku v Poľsku, tento perfektný aquapark určite nevynechajte.

Ako sa sem dostanete?
Dedinka Chocholów leží len 3 km od našich severných hraníc s Poľskom. Najbližie mesto z našej slovenskej strany je Trstená. 

Otváracie hodiny Chocholowskie Termy
Po-Ne: 09:00 – 22:00

Výhodné vstupy do Chocholowskie Termy

 

zlavy na vstup do aquaparku

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: