Kam v Prahe na pivo?

Pri návšteve Prahy určite nemôžete vynechať lokálne hospody. Práve pivom je totiž Praha, ako aj celá Česká republika, preslávená. Dnes pre vás máme 6 tipov na zaujímavé podniky v Prahe, kam jednoducho musíte zavítať na pivo. Prajeme príjemné čítanie a na zdravie!

Pozrieť pobyty v Prahe

Zlý časy 

zly casy kam na pivo praha kam na pivo praha
Obrázok: Zlý časy

Čestmírova 5, Praha 4-Nusle 

Jeden z najviac kultových pivných podnikov v Prahe? Určite áno. Na 24 pípach sa striedajú pivá z malých a stredných pivovarov z Čiech a Moravy, ale i zo zahraničia. Takže pre tých správnych pivárov je z čoho vyberať a ochutnávať. Kto by si, ale predsa len nevybral z výčapu, môže navštíviť bohaté pívkupectvo a ochutnať fľaškové lahôdky z celého sveta.

První pivní tramway 

První Pivní Tramway kam na pivo praha
Obrázok:. Facebook První Pivní Tramway

Na Chodovci 1a, Praha 4-Spořilov 

Krčma na konečnej zastávke električky číslo 11 na Spořilove kedysi slúžila ako budova pre šoférov električiek. V roku 2004 tu vznikla legendárna štvrtá pípa: k trom stálym pivám sa na štvrtom výčape začali striedať rôzne špeciály. Odvtedy podobný koncept prevzalo a rozšírilo niekoľko ďalších podnikov v Českej republike. Milan Kabrna, jeden zo zakladateľov Prvej pivnej extraligy sa o tomto podniku kedysi vyjadril veľmi vášnivo. Tvrdil, že Edisonovi patrí vynález žiarovky a Jirkovi Bejčkovi Stehlíčkovi štvrtá pípa. Krčma patrí do Aliancie P.I.V. (Pivně Inteligentních Výčepů), čo pre našincov znamená istotu dobre ošetreného piva, pivne druhovú rozmanitosť, zaujímavý pivný obsah chladničiek a nezanedbateľnú pivnú osvetu.

První pivní tramway je bar s krásnou atmosférou. Na čape býva okolo šesť vyberaných kúskov, vždy niečo veľmi zaujímavé. K tomu ohromujúci výber prvoligových whisky a rumov.

Prečítajte si aj: Kde a ako si kúpiť lístok na pražské metro?

Lokál Dlouhá 

Lokál Dlouhá  kam na pivo praha
Obrázok: Facebook Lokál Dlouhá 

Dlouhá 33, Praha 1 

Podnik reštaurátora Tomáša Karpíška je skoro vždy nabitý hosŤAMI. Je lepšie si svoje miesto poistiť a spraviť vopred rezerváciu. K prvotriedne ošetrenej plzni, ktorú vám tu načapujú na 2 spôsoby šnyt (na jeden "záťah") alebo mlieko (iba pena), sa tu servíruje poctivá česká kuchyňa: kôprová omáčka, talián od údenára Dolejšího z Davle alebo krkovička na masti. Všetko v interiéri a dizajne 70. rokov, takže napríklad polievku vám nalejú až pri stole z “koflíku” a pečivo pred vami pristane v umelohmotnom košíku. Užiť si môžete aj rozdelenie podniku na fajčiarsku a nefajčiarsku časť. Skvelá atmosféra a podniky na viacerých miestach po celej Prahe.

Pivovarský klub Benedict

Pivovarský klub Benedict kam na pivo praha
Obrázok: Pivovarský klub Benedict

Křižíkova 17, Praha 8-Karlín

Tento podnik so širokou ponukou pív je právom obľúbený medzi fajnšmekrami, ktorí pivu rozumejú. Podnik s dušou má okrem šiestich pív na výčape, ktorých ponuka sa neustále mení, ďalších minimálne dvesto pív vo fľašiach, predovšetkým z českých pivovarov, od veľkých cez menšie regionálne až po minipivovary a malých súkromných výrobcov. V ponuke nechýbajú ani pivá importované, napríklad belgické a nemecké, ale napríklad aj z Poľska, Bulharska a ďalších krajín. 

Prečítajte si aj: Kam na výlet v Česku? 5 úchvatných miest, ktoré musíte vidieť

Jelínkova Plzeňská pivnice

Jelínkova Plzeňská Pivnice kam na pivo praha
Obrázok: Facebook Jelínkova Plzeňská Pivnice

Charvátova 33/1, Praha 1-Nové Město 

O tom, kde sa v Prahe točí najlepšia plzeň, vedú pivári večné a nikdy nekončiace spory. Ale že sa jedna z najlepších točí v Jelínkovej Plzeňskej pivnici neďaleko stanice metra Národnej, o tom nepochybuje nikto. Pivnica tu bývala už na začiatku minulého storočia. Rodina Jelínkov ju získala v roku 1918 a o osem rokov neskôr uzavrel pán Jelínek zmluvu s “Plzeňským pivovarem”. K výbornému pivu sa doporučuje klasika - “talián” s chlebom alebo ďalšie pivné pochúťky.

Pivnice u hrocha 

pivnice u hrocha kam na pivo praha
Obrázok: Facebook Pivnice u hrocha

Thunovská 10, Praha 1-Malá Strana 

Miniatúrny podnik na Malej Strane je neopakovateľný predovšetkým vďaka svojej domáckej atmosfére. Klasická piváreň s výbornou plzňou a duchom miestností s gotickými klenbami. Turisticky vychytená krčmička, takže o miesto sa možno aj pobijete 🙂

Pozrieť pobyty v Prahe

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Kristína Trníková

Copywriter

Kristy zbožňuje turistické výšľapy. Hory a lesy sú jej druhým domovom. Trendy v oblasti udržateľnosti a zelených zdrojov sú jej zamilovanou témou. Rada píše z rôznych miest sveta, či už z kancelárie v Bratislave, alebo zo stanu ukrytom v prírode. Venuje sa copywritingu a vo voľnom čase ju nájdete buď v kine, alebo na niektorom z turistických chodníkov. Jej obľúbený film je Osem hôr.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: