Kam s deťmi v Bratislave? Tieto miesta si zamilujete!

Lámete si hlavu nad tým, ktoré miesta v Bratislave a blízkom okolí, sa oplatí vidieť spolu s vašimi ratolesťami? Inšpirujte sa našimi tipmi na zaujímavé atrakcie, ktoré si získajú vás aj vaše deti. Niektoré z nich môžete navštíviť celoročne, iné si na vás počkajú v nepriaznivom počasí.

Za zvieratkami do ZOO

tipy na vylet ZOO bratislava

Vo svojich priestoroch ubytováva desiatky druhov zvierat. Vaše deti sa tu môžu naživo zoznámiť so zebrami, ťavami, nosorožcami, hrochmi, žirafami, medveďmi, zubrami a dokonca aj so vzácnym bielym tigrom. Pre malých aj veľkých obdivovateľov prírody pripravuje ZOO celoročne množstvo zábavných aj vzdelávacích aktivít. Okrem bežných prehliadok sa môžete tešiť na výstavy, aktivity pre deti, programy pre školy, či záujmové krúžky. Pred návštevou si overte otváracie hodiny na webovej stránke ZOO. Menia sa totiž podľa ročného obdobia.

Pozrieť tip na výlet

Bratislavský hrad

kam na vylet bratislavsky hrad bratislava

Dominanta mesta, ktorá sa týči 85 metrov nad Dunajom poskytuje príležitosť ponoriť sa do histórie. Okrem nádherného výhľadu sa môžu deti vyblázniť na detskom ihrisku, kde im nebude chýbať šmýkľavka, lanové preliezky či hojdačky. Ihrisko sa nachádza v spodnej časti hradného areálu pod stromami. Je skvelým miestom na mnohohodinovú zábavu najmä počas leta.  Jeho povrch je ekologický a hneď vedľa ihriska sa nachádza veľká trávnatá plocha, kde si môžete rozložiť deku a oddychovať. Ak chcete u svojich detí vybudovať záujem o našu minulosť, zoberte ich aj do historického múzea, ktorého sídlom je práve Bratislavský hrad. Každú prvú nedeľu v mesiaci je vstup zadarmo. V hrade nájdete aj bádateľňu pre deti od 8 do 12 rokov, kde môžu rozvíjať svoju kreativitu. Pre mladšie deti vo veku 4. rokov sú pripravené hmatové hry. Malí školáci sa zase zabavia pri interaktívnej hre s využitím hradnej veže.

Pozrieť tip na výlet

 

Hľadáte ďalšie miesta na Slovensku, kam sa vybrať s vašimi deťmi? Zoberte ich aj:

Lezecké centrum T2 Boulder Arena

T2 Boulder Arena

Pozrieť ponuku

 

ZOOKONTAKT Family Park

zookontakt family park vylet s detmi zlava

Pozrieť ponuku

 

Jazda na Prešporáčiku

presporacik jazda vylet s detmi bratislava

Pozrieť ponuku

 

Galéria Multium

kam na vylet galeria multium bratislava

Máte radi fantázie, vďaka ktorým sa prenesiete do iného sveta? Galéria Multium je vizuálne dobrodružstvo určené turistom, domácim aj tým najmenším, ktorí sa vybrali na prechádzku podhradím či až na Hrad. Každá kompozícia má svoj názov a svoju vlastnú miestnosť. Akonáhle vojdete do miestnosti striedajú sa v nej svetelné nálady, vzory, ornamenty aj pohyby. V poslednej miestnosti si môžete vyskúšať ako vás vedia optické ilúzie ľahko oklamať. Zabavia sa zaručene nielen deti, ale aj dospelí.

Pozrieť tip na výlet

 

Prírodovedecké múzeum

kam na vylet prirodovedne muzeum bratislava

Spojenie zábavy a vzdelania... to a ešte oveľa viac nájdete v Prírodovedeckom múzeu. Vy aj vaše ratolesti tu spoznáte príbeh života na zemi, biodiverzitu či zázraky prírody na Slovensku. Ohúria vás modely vyhynutých živočíchov v životnej veľkosti. Zbierkový fond obsahuje viac ako 2,4 milióna kusov a predstavuje najrozsiahlejšie zbierky v rámci Slovenského národného múzea. Ak chcete stráviť príjemné chvíle počas škaredého víkendu, múzeum prírody je ideálnym miestom.

Pozrieť tip na výlet

 

Bibiana

kam na vylet bibiana bratislava
Obrázok: visitbratislava.com

Bibiana nie je len ženské meno, ale aj dobre známy dom umenia pre deti. Nachádza sa hneď oproti Dómu sv. Martina a ponúka možnosť objavovať kultúru zaujímavo a netradične. Medzinárodný dom umenia pre deti podporuje rozvoj a šírenie profesionálneho umenia pre deti. Bibiana vznikla v roku 1987. V súčasnosti jej aktivity presahujú žánre literatúry a kresby, nájdete tu zaujímavé workshopy a interaktívne výstavy, divadelné predstavenia, kreatívne dielne, workshopy, čitárne a iné originálne projekty. Zaručene tu s deťmi strávite pol dňa ako v rozprávke. Možno práve Bibiana v nich vzbudí záujem o tvorbu umenia. 

Pozrieť tip na výlet

 

Gazdovská dedinka Abeland

kam na vylet abeland lozorno bratislava
Obrázok: abeland.sk

Iba pár kilometrov od Bratislavy v obci Lozorno, nájdete dedinku remesiel a umenia Abeland. Počas každej soboty v čase od 10:00 do 18:00 sa v nej konajú rôzne tematické programy zamerané hlavne na zachovanie tradičných remesiel a kultúry. Ide o ideálny priestor na stretnutia s rodinou a priateľmi.

Pozrieť tip na výlet

 

Biofarma Príroda

kam na vylet biofarma stupava bratislava
Obrázok: biofarma.sk

Hľadáte miesto, kde sa vaše deti zoznámia so všetkými domácimi zvieratkami? Zoberte ich do Stupavy, kde v Biofarma Príroda spoznajú ovečky, kozy, kone, mačky, psov a dokonca srnku Lízu. Na vlastné oči uvidia ako sa vyrába ovčí syr, zahrajú sa na pieskovisku, povozia sa na koni a to všetko v objatí krásnej prírody.

Pozrieť tip na výlet

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Rusňáková

PR a Marketing manažér

Baška sa venuje public relations, komunikácii s novinármi, marketingu, copywritingu a spolupráci s influencermi. Miluje cestovanie, o ktorom rada píše. Jej snom je precestovať svet. Vo voľnom čase ju nájdete v divadle, kine, galérii, pri turistike alebo knihe.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: