Kam na výlet v Trnavskom kraji? Tieto miesta vás dostanú

Divoká príroda, historické pamiatky, múzeá, gastro zážitky, výlety za zvieratami... To všetko a oveľa viac ponúka svojim návštevníkom Trnavský kraj. Hľadáte inšpirácie ako stráviť voľné chvíle alebo víkend na západnom Slovensku? Navštívte tieto zaujímavé miesta, ktoré sa vám zapíšu do srdca aj spomienok.

Výlety s deťmi za zvieratkami

tipy na vylet vMalkia Park
Malkia Park

Chcete vo svojich deťoch vybudovať vzťah k zvieratkám? Navštívte spolu s nimi Malkia Park v Orechovej Potôni. Park je domovom najmä veľkých mačkovitých šeliem, ktoré boli týrané alebo nechcené. Postupne začali pribúdať aj ďalšie druhy zvierat. Táto netradičná ZOO dostala svoje meno podľa prvého zvieraťa – levice Malkie, ktorá bola zachránená a prijatá do parku. Jej meno v jazyku swahili znamená „kráľovná“. Práve preto nazývajú domáci Malkia Park aj „kráľovský park“. Svoje útočisko tu našlo množstvo zvierat, ktoré sa narodili v zajatí a vo voľnej prírode by preto neprežili. Toto miesto je domovom levov, leopardov, tigrov, rysov, gepardov, jaguárov, vlkov, servala, líšok, a množstva ďalších zverov.

Pozrieť tip na výlet Malkia Park

 

tipy na vylet Ekopark Relax
Obrázok: Facebook Ekopark Relax
 

Poznáte Ekopark Relax v Sládkovičove? Ide o ideálne miesto na oddych s vašou rodinou. Je to malá zvieracia ZOO. No v areáli sa dá najesť, zahrať si hry, stanovať, alebo si prenajať ohnisko a niečo dobré si ugrilovať. Staršie deti môžu s rodičmi zažiť čaro prvej stanovačky a opekačky. V ZOO sa môžu deti zoznámiť s jeleňom, srnkami, diviakmi, kačkami, mangalicami, muflónmi a dokonca aj kengurou. V zime je to ideálne miesto na stavanie snehuliaka, guľovačku či korčuľovanie na zamrznutom ramene Čiernej vody.

tip na vylet  Gazdovský dvor Náš sen
Obrázok: Facebook Gazdovský dvor Náš sen

Ďalším super miestom pre spoznávania chtivé deti je Gazdovský dvor Náš sen. Veľkí aj malí tu nájdu domáce zvieratá, aké kedysi chovali naše babičky a dedkovia. Nájdete tu kačky, husi, kone, poníky, ovce, kozy, králiky, sliepky aj holuby. Deti aj ich rodičia tu môžu vidieť aj exotické zvery. Medzi najobľúbenejšie patria emu, lamy, morské prasiatko a pávy. Deti môžu vybrané zvieratká dokonca pohladkať a nakŕmiť. Táto starostlivosť v nich vzbudzuje pozitívny vzťah k živým tvorom.

Aj tu si prídu deti na svoje:

tipy na vylet aquapark trnava

Pozrieť tip na výlet Aquapark Trnava

 

Historické hrady a zámky

tip na vylet zamok smolenice
Smolenický zámok

Skoro v každej dedinke v Trnavskom kraji sa nachádza pamiatka, ktorá si pamätá niekoľko storočí. Poďte spolu s nami za najznámejšími hradmi, vďaka ktorým sa prenesiete do ďalekej minulosti. Najznámejšia rozprávková stavba v okolí Trnavy je Smolenický zámok, ktorý sa využíva na početné konferencie či svadby. Starý hrad bol vybudovaný v polovici 15. storočia. Jednotliví majitelia ho zväčšovali a prispôsobovali svojim potrebám a vkusu. Dnes je z neho romantický zámoček, ktorý sa oplatí vidieť zvonku aj zvnútra.

tip na vylet holicsky zamok
Holíčsky zámok

Druhým známym zámkom je ten v obci Holíč. Oplatí sa do neho vbehnúť a zastaviť sa aj v bylinkovej záhrade. Zaľúbené páry ocenia možnosť člnkovania vo vodnej priekope. Holíčsky zámok sa stal v roku 1970 národnou kultúrnou pamiatkou.  

tip na vylet hrad branc
Hrad Branč

Kto má rád výhľady, tomu odporúčame prechádzku na Hrad Branč. Ruinu hradu vidieť už z ďaleka. Dostanete sa naň autom alebo pešo z obce Podbranč. Tento pohraničný hrad v minulosti strážil obchodnú cestu cez Malé Karpaty a Moravu. Branč je celoročne sprístupnený verejnosti. Od apríla do októbra sa pred vchodom do hradu vyberá vstupné, ktoré slúži na obnovu a údržbu zrúcaniny.

tip na vylet katarinka
Kláštor Katarínka

Ak sa vám páčia zrúcaniny, odporúčame tiež Kláštor sv. Kataríny, ktorý patril františkánskemu rádu. Dnes ho nikto nenazve inak ako Katarínka. Môžete tu stráviť príjemné popoludnie, piknik či dokonca stanovať. Dostanete sa k nej asi za 15 min pešo z parkoviska. Z bývalého kláštora sa dnes zachovala len časť, ale vďaka dobrovoľníkom, ktorí tam organizujú letné tábory, sa im darí viacero častí postupne rekonštruovať.

Láka vás adrenalín?

Zážitkový let na novom lietadle Sirius

tip na vylet letisko sladkovicovo

Pozrieť tip na Zážitkový let

 

Lietanie pre 1 až 3 osoby

tip na vylet zazitkove lietanie

Pozrieť tip na lietanie

 

Prírodné krásy, ktoré musíte vidieť

tip na vylet vodne lyny maly dunaj jelka
Vodný mlyn v Jelke

História mlynárstva na Slovensku siaha až do prelomu 12. a 13. storočia a najväčší rozmach zaznamenalo toto remeslo v polovici 19. storočia, kedy sa na Slovensku nachádzalo viac ako 4000 mlynov. Do súčasnosti sa ich zachovala iba zopár. Ak chcete vidieť niekoľko pohromade, choďte sa pozrieť na vodné mlyny na Malom Dunaji. Nájdete ich v Jelke, Tomašíkove, Dunajskom Klátove, Kolárove a Jahodnej. Tento výlet vás určite nesklame najmä počas jari a leta.

batov kanal tip na vylet
Obrázok: Baťov kanál Autor: Mirka

Radi sa kocháte krásami prírody? Môžete tak urobiť počas plavky Baťovým kanálom. Toto dobrodružstvo vám ponúka prístav v Skalici. Prístav Skalica – Baťov kanál sa nachádza asi 4 km od centra mesta v atraktívnej prírodnej oblasti rieky Moravy. Ako jediný v rámci unikátnej vnútrozemskej vodnej cesty Baťov kanál umožňuje nástup a výstup na slovenskom brehu a ponúka plavbu celým kanálom v dĺžke 55 km.

tip na vylet jaskyna driny
Obrázok: Jaskyňa Driny Autor:  Xmetov

Ak sa nebojíte podzemia, navštívte jaskyňu Driny, ktorá je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku. Zároveň aj jednou z hlavných turistických atrakcií Malých Karpát. Oproti našim ostatným slovenským jaskyniam predstavujú Driny sústavu užších puklinových chodieb, no s prekrásnou kvapľovou výzdobou. Malých návštevníkov poteší množstvo netopierov, ktoré poletujú ponad hlavu počas 30 minútovej prehliadky.

kam na vylet turistika zitny ostrov
Žitný ostrov

Trnavský kraj ponúka aj množstvo výborných trás pre turistov. Mimoriadne obľúbená je turistika a cyklistika na Žitnom ostrove. Je tu minimálne prevýšenie, takže sú výlety výhodné aj pre rodinky s deťmi. Ak sa chcete počas výletu aj niečo naučiť, využite Náučný chodník v Smoleniciach, ktorý má nenáročnú trasu a deväť zastávok. Jednou z nich je aj Hlbočiansky vodopád. Na trase náučného chodníka môžete spoznať aj Hlbočiansku dolinu, ktorá je podobná Slovenskému raju. Zaujímavé sú aj zamokrené lesy v Bukovej a Čertov žľab v Smoleniciach, ktorý obsahuje viaceré krasové formy s prevahou puklinových škrapov. Neďaleko Trnavy sa nachádza obec Dolné Orešany, v ktorých môžete navštíviť Keltské hradisko. Trnavský kraj skutočne ponúka množstvo zaujímavých atrakcií. Už si iba vybrať či preferujete históriu, atrakcie alebo prírodu a vyraziť za zážitkami.

Trnavský kraj ponúka aj:

Wellness a večera v Holiday Inn**** Trnava

hodiday inn trnava ubytovanie vecera wellness

Pozrieť tip na romantický zážitok

 

Prehliadka pivovaru WYWAR

prehliadka pivovaru Wywar

Pozrieť tip na zážitok Prehliadka pivovaru

 

Relaxačné masáže v štúdiu Večná krása

Masaze Večná krása trnava zlava

Pozrieť tip na masáže

 

Chcete pravidelne dostávať novinky a zaujímavé ponuky priamo z Trnavy a okolia? Prihláste sa na odber nášho newslettera s výhodnými ponukami!

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Rusňáková

PR a Marketing manažér

Baška sa venuje public relations, komunikácii s novinármi, marketingu, copywritingu a spolupráci s influencermi. Miluje cestovanie, o ktorom rada píše. Jej snom je precestovať svet. Vo voľnom čase ju nájdete v divadle, kine, galérii, pri turistike alebo knihe.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: