Kam cez víkend - Bratislava a okolie: Tu sa nudiť veru nebudete!

Víkendy sú malý kúsok pokladu v rámci hektického týždňa. S dvoma voľnými dňami na dosah ruky ponúka Bratislava nespočetné možnosti na to, ako ich naplniť zábavou, relaxom a dobrodružstvom Bez ohľadu na to, či ste nadšený milovník umenia, športový nadšenec, gurmán alebo len hľadáte nejakú novú zážitkovú aktivitu, táto nádherná metropola na brehu Dunaja vám nezostane dlžná. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme niekoľko zaujímavých možností, ako využiť víkend v Bratislave a okolí.

Tipy na zážitky v Bratislave

Záhadné dobrodružstvo – kto sa prvý dostane von?

escape hra bratislava

Neexistuje lepší spôsob, ako sa na niekoľko hodín premeniť na detektíva, ako navštíviť escape room tzv. únikovú miestnosť. Strašidelné príbehy, nevšedné hádanky, skryté odkazy sú zárukou jedinečného dobrodružstva plného zábavy, adrenalínu a túžby dostať sa von. V Bratislave ich nájdete mnoho, no dnes sme sa rozhodli vám priblížiť konkrétny escape room, keďže nás svojou zaujímavou tematikou pohltil.

Vedeli ste, že? Escape hry sú interaktívne dobrodružstvá, kde sa hráči dostávajú do záhadnej situácie a majú obmedzený čas na to, aby našli cestu von. Hry sú zvyčajne zasadené do špecifického prostredia s konkrétnou témou, čo pridáva dobrodružstvu autentický pocit.

Divný dom

Divny dom - unikova hra bratislava

Prenajatá chatka v Petržalke, domov mladej rodiny, ktorý zdá sa, skrýva tajomstvo. Upustené hračky v detskej izbe, zariadené izby, a divná atmosféra - to všetko čaká na odhalenie v tejto unikátnej únikovej hre. Príďte a odkryte tajomstvo Divného Domu, ale pozor, máte len 90 minút na to, aby ste sa odtiaľ dostali. Ste pripravení na nečakané zvraty? Divný Dom prináša skvelý zážitok, ktorý kombinuje princípy počítačových hier "room escape" s prvkami záhadnosti a nereálnosti. Spoločne s vaším tímom sa ocitnete v záhadnom prostredí a vaša úloha je jednoduchá - nájsť cestu von.

Ďalšie zaujímavé únikové miestnosti:

Escape room Divný autobus od ZAZITO.OOO

Escape room Divný autobus od ZAZITO.OOO

Pozrieť ponuku

Rodinná mestská hra: Poklady divnej Bratislavy

Rodinná mestská hra: Poklady divnej Bratislavy

Pozrieť ponuku

Lezecká stena

lezecka stena bratislava

Ak hľadáte zábavu, ktorá kombinuje fyzickú výzvu s dobrodružstvom, lezecké steny sú tým pravým miestom pre vás. Tieto atraktívne atrakcie ponúkajú niečo pre každého - od začiatočníkov, ktorí sa chcú zoznámiť s lezeckým umením, až po skúsených lezcov hľadajúcich ďalšie výzvy.

Vedeli ste, že? V Bratislave ich nájdete hneď niekoľko: Lezecká stena K2, Lezecké centrum Vertigo, Block Dock.
V okolí Bratislavy : Lezecká stena Čierna Voda v Chorvátskom Grobe, športová hala Malina v Malackách, Squash centrum Pezinok v Pezinku.

Prečo vyskúšať lezenie na stene?

Zábava plná adrenalínu

Lezenie na stene prináša vzrušenie či radosť, a každý „krok“ nahor vás nakopne a zlepší vašu fyzickú výkonnosť

Výzva pre telo aj dušu

Okrem fyzickej aktivity, môže lezecká stena dopomôcť aj k cvičeniu našej mysle, ako napríklad sústredenie, plánovanie ďalšieho kroku či našej stratégie. Pre mnohých je práve takáto aktivita výstupom z komfortnej zóny a skvelým pomocníkom k prekonaniu strachu z výšok

Skvelý tímový šport

Lezenie na stene môžete praktikovať sami, no môžete tiež vytvoriť tímy a zlepšovať svoje lezecké zručnosti spolu s priateľmi. Zábava, smiech a šport na jednom mieste.

Kurz lezenia a istenia pre začiatočníkov na Lezeckej stene K2 – Bratislava

Kurz lezenia a istenia pre začiatočníkov na Lezeckej stene K2 – Bratislava

Pozrieť ponuku

Získať zbrojný preukaz a splniť si detský sen? Áno, je to možné!

strelnica bratislava

Od doby, keď sme ako deti pozerali akčné filmy a snívali o tom, že budeme bojovníkmi, sme všetci raz uvažovali o tom, aké by to bolo vyskúšať si niečo podobné aj v bežnom živote. Našťastie, v dospelosti máme príležitosť zblízka spoznať tento adrenalínový zážitok, a to v bezpečnom a kontrolovanom prostredí.

Základy streľby pod dohľadom skúseného inštruktora

Kurz základov streľby je výbornou príležitosťou pre začiatočníkov, ale aj pre tých, ktorí sa chystajú získať zbrojný preukaz. Počas tohto kurzu budete mať príležitosť sa naučiť bezpečne manipulovať so zbraňou, čím získate dôležitý základ pre ďalšie skúsenosti so streľbou.

Individuálny prístup

Každý účastník kurzu dostane individuálny prístup od skúseného inštruktora. Bez ohľadu na to, či ste úplný nováčik, alebo máte nejaké predchádzajúce skúsenosti so streľbou, inštruktor vám pomôže zdokonaliť vaše zručnosti. Ukáže vám, ako správne uchopiť zbraň a akých chýb sa vyvarovať.

Bezpečnosť na prvom mieste

Kurz streľby je zameraný nielen na zábavu, ale aj na bezpečnosť. Inštruktori budú venovať osobitnú pozornosť tomu, aby ste sa naučili manipulovať so zbraňou v súlade s prísnymi bezpečnostnými predpismi.

Kurz bezpečnej manipulácie so zbraňou pod dohľadom inštruktora

Kurz bezpečnej manipulácie so zbraňou pod dohľadom skúseného inštruktora

Pozrieť ponuku

Okno do umenia a kultúry

slovenska narodna galeria SNG
Obrázok: Fred Romero

Slovenská národná galéria je domovom rozsiahlej zbierky slovenského umenia od stredoveku až po moderné obdobia. Môžete tu obdivovať diela slávnych slovenských umelcov a spoznať vývoj slovenského umenia behom storočí. Svojím pestrofarebným spektrom umeleckých výrazov a zážitkov zaručuje, že každý návštevník nájde niečo, čo ho nadchne. Nech ste milovníkom umenia alebo len zvedavým objaviteľom, galéria vás víta s otvorenou náručou.

Okrem trvalej expozície galéria často organizuje dočasné výstavy a kultúrne podujatia. To znamená, že pri každej návšteve môžete objavovať niečo nové a prekvapujúce. Už len samotné budovy galérie sú architektonickými skvostmi- sú rôznorodé a reprezentujú kombináciu historického a moderného dizajnu.

Cenník
Na oficiálnej stránke Národnej Galérie Slovenska nájdete harmonogram výstav aj s cenníkom vstupeniek. Vstupenky sa však pohybujú v rozmedzí od 4 €

Otváracia doba
Pondelok – Streda: Zatvorené
Štvrtok: 12.00 – 20.00 hod.
Piatok – Nedeľa: 10.00 – 18.00 hod.
Posledný vstup je možný hodinu pred zatvorením

Divadlo - zrkadlo spoločnosti

Divadlo je zrkadlom spoločnosti. Scénické umenie reflektuje naše myšlienky, emócie, a spoločenské témy. V divadle nájdeme odlesky toho, kto sme, čo nás trápi, a kam sa chceme uberať ako spoločnosť. Je to miesto, kde sa môžeme zamyslieť nad našimi hodnotami a postojmi. Podpora divadla je investíciou do kultúry, ktorá nás obohacuje a spája.

Navštevovať divadelné predstavenia nie je len o oddychu či zábave, ale aj o vzdelávaní. Umelecké diela nám otvárajú okná do rôznych svetov, historických období a rôznych ľudských perspektív. Na divadelnom pódiu sa konfrontujeme s rôznorodými myšlienkami a inšpirujeme sa emóciami účinkujúcich. Divadlo nám pomáha chápať ľudskú povahu a kultúrne odkazy, čo je vzácny dar pre našu osobu ale aj dušu.

Bratislava nám ponúka: Slovenské národné divadlo, divadlo Nová scéna, Divadlo P.O. Hviezdoslava, Astorka Korzo ´90,  Divadlo Aréna.

Nezabudnite sledovať nadchádzajúce podujatia, aby ste si v predstihu stihli kúpiť tie najlepšie miesta.

Umenie z hliny

hrnciarstvo bratislava kurz

Ostaňme ešte pri tom umení a prenesme sa do momentu ako z filmu. Azda každý pozná ikonickú scénu z filmu Duch, v ktorej Patrick Swayze a Demi Moore vytvárali niečo podobajúce sa váze na hrnčiarskom kruhu. Zábava, kreativita, v ich prípade poriadny dúšok romantiky. Prečo by ale takéto niečo malo ostať iba vo filmoch? Bratislava ponúka nespočetné možnosti v oblasti hrnčiarstva, či už sú to krátkodobé alebo niekoľkotýždňové kurzy, otvorené dielne alebo jednorazové stretnutia. Nájdete tu jednoducho pre každého niečo, či už iba na skúšku, s priateľmi ako zábavne strávený čas alebo aj seriózne hodiny.

Je takýto kurz aj pre vás? Poďme sa pozrieť na to, čo určite nechýba na žiadnom hrnčiarskom kurze.

Kreativita a sebarealizácia

Táto zaujímavá aktivita vám umožní prebudiť vašu tvorivosť, vyjadriť svoje nápady a myšlienky prostredníctvom vytvárania zaujímavých predmetov

Zručnosť

Zašpiniť si trošku ruky, zdokonaľovať jemnú motoriku, precíznu prácu a detaily. Okrem toho, že zapojíte ruky, tak zlepšujete aj funkciu mozgu.

Antistresová terapia

Práca s hlinou a modelovanie je skvelý spôsob, ako sa zbaviť stresu, relaxovať a jednoducho, vypnúť.

Tvorenie darčekov

Povedzme si úprimne, vlastnoručne vyrobené darčeky budú mať vždy špeciálne miesto v našich srdciach. Vedomie toho, že sme pre niekoho niečo vyrobili alebo opačne, niekto pre nás, nám prispieva k dávke endorfínov a sérotonínu. A presne takýmto niečím môže byť váš výtvor z kurzov, kreatívny a osobný dar.

Ochutnávky

Ochutnávky

Či sa do mesta cez víkend chystáte s polovičkou alebo s priateľmi, určite by ste nemali z programu vynechať ochutnávku nápojov – vína či piva.

Ochutnávka vín v tme

Táto ochutnávka je jedinečným a zmyslovým zážitkom. V tmavom prostredí, či vínnej pivnici sa vaše zmysly zintenzívnia, a vaša chuťová a čuchová schopnosť sa posilní. Budete mať možnosť vnímať víno ako ešte nikdy predtým. Táto ochutnávka môže byť aj spoločenským zážitkom s priateľmi či rodinou, pretože vytvára príležitosť na hlboké rozhovory a zdieľanie jedinečného okamihu.

Pivný zážitok v Beer Station

Pivný zážitok v Beer Station

Ak ste nadšencom dobrého piva a zaujímajú vás nové chute a špeciality, Beer Station je miestom, ktoré musíte navštíviť. Od malých pivovarov na Slovensku až po zaujímavé medzinárodné špeciality, ponúka neustále meniace sa remeselné pivá, ktoré sú pripravované na každý deň.

V Beer Station sa riadia sezónou, počasím a najnovšími trendmi. Ich cieľom je priniesť svojim návštevníkom to najlepšie z pivného sveta. Môžete očakávať rôzne štýly pív, od klasických pív až po novinky a pivá s oceneniami.

Čo robí Beer Station jedinečným miestom je možnosť ochutnať si čerstvé pivo priamo na mieste. Ak by ste si chceli vziať aj domov, pivo je plnené priamo pred vami, a to na princípe protitlaku cez špeciálne plničky, ktoré zabezpečujú, že sa do piva nedostáva vzduch. Takto si môžete vychutnať pivo, ktoré zachováva svoje vlastnosti, chuť a kvalitu.

Prečítajte si aj: Pivná abeceda s faktami pre všetkých milovníkov zlatého moku

Ochutnávka remeselných pív v BEER STATION vo Vivo! Bratislava

ochutnávka remeselných pív zo svetových pivovarov v BEER STATION vo Vivo! Bratislava

Pozrieť ponuku

OC Galéria – Tesco Lamač
Pondelok – Piatok 12.00 – 21.00 hod.
Sobota – Nedeľa 10.00 – 21.00 hod.
Kontaktné číslo: +421 902 705 512

VIVO! Bratislava
Pondelok – Nedeľa 09.00 – 21.00 hod.
Kontaktné číslo: +421 940 641 777

OC Galéria – Petržalka
Pondelok – Nedeľa 10.00 – 21.00 hod.
Kontaktné číslo: +421 949 775 789

Zrúcanina hradu Čeklís

hrad ceklis tip na vylet bratislava
Obrázok: Ľuboš Repta

Začiatky stavby či pôvod vzniku hradu nie sú dodnes úplne objasnené. Predpokladá sa, že bol postavený v 13. storočí ako strážny hrad smerujúci z Bratislavy na východ. Z vrcholu budete mať krásne výhľady na Podunajskú nížinu, Bratislavu a Bratislavský hrad. 

Cesta k zrúcanine je naozaj jednoduchá, v obci Bernolákovo, popri kostole sv. Štefana vedie k cieľu poľná cestička.

Parkovanie: V uličke pri kostole je zopár parkovacích miest, ale miesto sa dá nájsť aj tesne pred kostolom.

Korzo Zálesie

Korzo Zálesie nie je klasickou promenádou vo svojom slova zmysle. Nepatrí totiž medzi tie, ktoré by boli obklopené luxusnými obchodmi či reštauráciami. Je to verejná oblasť na brehu rieky Dunaj, ktorá slúži na rekreačné aktivity, prechádzky, príjemné prostredie pre cyklistov a prepája prírodu s oddychom.

maly dunaj pri obci zalesie
Obrázok: Plepo

Samozrejme nájdu si tu svoje aj nadšenci aktívneho oddychovania – oblasť ponúka aj lavičky, oddychové zóny či malý amfiteáter. Ak chcete vypadnúť z každodenného ruchu Bratislavy a preniesť sa telom i mysľou do prírody, toto miesto je pre vás ako stvorené.

Vedeli ste, že?
Promenáda je dlhá 100 m a nachádza sa na drevenom móle nad hladinou vody.
Prístup je bezbariérový.
Nachádza sa približne 25 min. autom od centra Bratislavy.

Prečítajte si aj: Kam s deťmi v Bratislave? Tieto miesta si zamilujete!

 Tipy na zážitky v Bratislave


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Teodora Vulič

Stážistka marketingového oddelenia

Tea je kreatívna duša, ktorá sa momentálne aktívne venuje štúdiu marketingu, písaniu článkov, sociálnym sieťam a skromným základom grafiky. Vo svojom voľnom čase sa venuje zdravej výžive, cudzím jazykom, cestovaniu a spoznávaniu iných kultúr. Miluje jedlo, kvety a dobrú hudbu.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: