Dovolenka v Poľsku? Výborný nápad!

Rozmýšľali ste niekedy nad dovolenkou u našich severných susedov? Na klasickú letnú dovolenku pri mori to síce nie je, no my vám ukážeme, že aj dovolenka bez mora môže byť skvelá. Chorvátsko máte už určite okukané a chcelo by to niečo nové. Navyše, skvelé zážitky na vás čakajú hneď za našimi hranicami. Poďte s nami spoznať miesta, ktoré si zaslúžia pozornosť každého dovolenkára! :)

Chocholowskie Termy

Obľúbený aquapark sa nachádza len 30 kilometrov od Zuberca. Je výborný aj pre deti a s kúpacou plochou až 3000 metrov štvorcových to nie je žiadne skromné kúpalisko. Okrem termálnej vody a atrakcii je skvelým lákadlom aj najväčšie saunárium v širokom okolí. Za všetky kvality tohto aquaparku hovoria vysoké hodnotenia zákazníkov, takže už nemáte prečo váhať! :)

 

Vstup do aquaparku

 

 

Krakow

Kto by nepoznal túto legendu medzi poľskými mestami? Vedeli ste však, že v Krakowe sa nachádza až 6000 historických objektov? To je priveľa aj pre najaktívnejšieho cestovateľa. Medzi najznámejšie pamiatky patria Rynek Glowny, kráľovský hrad Wawel, Mariánsky kostol, kráľovské komnaty a Dračia jama. 

Pobyty v Krakowe

 

 

Zakopane

Aj Zakopane je obľúbeným cieľom slovenských dovolenkárov a cestovateľov. Toto podtatranské mestečko ale zaujme skôr typickou atmosférou a krásnym okolím. Čakajte krásne drevené budovy, koče ťahané koňmi, hudobníkov a samozrejme kopec typických poľských obchodíkov. V Zakopanom odporúčame navštíviť napríklad pozemnú lanovku Gubalowka. Z centra sa ňou dostanete nad mesto, odkiaľ vedie do okolia niekoľko turistických alebo cyklistických trás.

Pobyty v Zakopanom

 

 

Terma Bania

Aquapark alebo termálne kúpele? Túto dilemu už doma riešiť nemusíte, lebo Terma Bania je kombináciou oboch :) Ležia 14 km od slovenských hraníc a čakajú tu na vás  nové bazény s výhľadom na Tatry,  saunové rituály, tobogany a samozrejme aj množstvo atrakcií pre deti.

Vstupy do Terma Bania

 

 

Interaktívny HistoryLand

V Krakove nájdete takýto unikátny svet stvorený z vyše milióna LEGO kociek a špeciálnych efektov! Skvelý tip na rodinný výlet, zabavia sa tu totiž malí aj veľkí.  LEGO totiž milujeme všetci! :)

Vstup do HistoryLandu

 

 

Baňa Wieliczka

Do bane sa nedostanete každý deň. A už vôbec nie do takej, ktorá má vlastný oltár, koncertnú sálu a konferenčné miestnosti. Áno, to všetko a ešte oveľa viac sa zmestí do bývalej soľnej bane Wieliczka. Dnes slúži najmä na turistické účely, čo je pre nás len dobre. Pripravte sa ale na prehliadku trvajúci až 3,5 hodiny, ktorá je priam nabitá zaujímavosťami. :)

 

Turistika

Tatry jednoducho milujeme. Dobrou správou je, že Tatry majú aj v Poľsku! Budete sa tak cítiť ako doma, akurát spoznáte novú podobu tohto krásneho pohoria. Čakajú na vás dlhé kilometre značených turistických trás pre náročných aj menej zdatných turistov. Samozrejme, rovnako ako u nás tu môžete navštíviť krásne plesá, doliny ale aj tatranské štíty.

 

Zámok Czorsztyn

Pobyt v blízkosti Pienin ani zďaleka nemusí byť len o prírode. Ak milujete zrúcaniny dýchajúce históriou, určite navštívte zámok Czorsztyn len niekoľko kilometrov od našich hraníc. Zámok postavený na ochranu hraníc bol domovom niekoľkých panovníkov a svoju históriu začal už v roku 1350. Navyše, ten výhľad z hradieb naozaj stojí za to! 

 

Krynica

Kúpeľné mesto Krynica nie je známe len medzi Poliakmi. V obľube ho majú aj Slováci a vy by ste jednoznačne mali ísť zistiť dôvod! Stručne povedané, svoju slávu získalo na krásnej kúpeľnej architektúre a okolitým horám. Odporúčame pozemnú lanovku, ktorá vás vyvezie nad Krynicu. Odtiaľ sa môžete napríklad vybrať na nenáročnú turistiku.

 

Zámok Niedzica

Ďalší zaujímavý zámok, ktorý sa dokonca nachádza na druhom brehu jazera priamo oproti zámku Czorsztyn. Zámok je zachovaný takmer v celom rozsahu takže si v ňom môžete pozrieť napríklad historické komnaty, starobylé zariadenie alebo rôzne expozície. Zaujímavosťou je, že podľa legiend bol Jánošík odsúdený práve vo väzení tohto zámku.

 

Tak čo? Už sa balíte a plánujete cestu smerom na sever? Sme si istí, že nebudete sklamaní a Poľsko sa stane jednou z tých destinácii, ktoré budete s radosťou odporúčať známym. A nezabudnite nakúpiť krowky! :)

Pobyty v Poľsku

 

 

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Barbora Hargašová

Online marketing špecialistka

Barborka má pod palcom všetky sociálne siete, hlavne jej obľúbený Instagram :) Okrem toho pre vás rada píše blogy, chystá tematické kampane a hviezdi vo vlogoch. Zo všetkého najradšej však pečie, čo robí radosť nielen jej, ale aj všetkým kolegom v ZľavaDňa.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: