Čo robiť vonku keď je škaredo? Zostať vnútri, predsa!

V pondelok si to do práce uháňate na bicykli v krátkom rukáve, v utorok vyťahujete baranicu a zimnú bundu. Na stredu doktor Iľko hlásil príjemných 40 °C, z ktorých sa však znenazdajky stalo mínus štyridsať. A keď pôjdete vo štvrtok po meste v žabkách a stretnete tam kamoša v zimnej bunde, myslite na to, že obdobie „neviem ako sa mám obliecť“ bolo pre celú populáciu práve zahájené. Vydržte ešte chvíľu a radšej stihnite všetko, na čo nebudete mať čas, keď bude vonku už naozaj pekne.

Homo Gaučus

Spraviť si sem-tam chvíľku pre seba nemusí byť vôbec zlé. A teraz, keď vonku zúri apokalyptické počasie, je na to asi najvhodnejší čas. Oprášte rozčítanú knihu, v ktorej už ani neviete, kde ste skončili. Pokojne ju začnite čítať ešte raz od začiatku. Veď sa nemáte kam ponáhľať... Usaďte sa v obývačke do svojho obľúbeného kresla a venujte si chvíľu len pre seba.

Alebo si otvorte váš obľúbený časopis. Dnes už máte predsa na výber z takého množstva rôznych druhov, že určite medzi nimi nájdete niečo, čo vás nadchne. 

K dobrému čítaniu už tak klasicky patrí aj dobrý nápoj. Napríklad zelený čaj. Ten vás postaví na nohy. A najlepšie chutí vtedy, ak si ho nalievate z peknej konvičky. Robia to tak v Číne. Celý čajový obrad je pre nich relaxom, počas ktorého dokážu z hlavy vypustiť všetok stres. Možno sa to podarí aj vám. Do čaju si nezabudnite pridať med. V tomto sychravom počasí vám dodá všetky potrebné vitamíny. A aspoň jeden citrón. Potom to bude ako čajík od babičky z vášho detstva.

Veľmi príjemnú atmosféru vám dokáže navodiť aj difuzér, ktorý rozptýli vôňu po celej izbe. Zababušte sa do hrejivej prikrývky, oblečte si niečo pohodlné, no zároveň štýlové. Nezabudnite na teplé ponožky, lebo od nôh ide choroba. Aspoň tak to vždy hovorila moja starká. A starké majú predsa stále pravdu. Nájdite si na relax pokojné miesto. Ja mám vytvorený v byte taký kútik. Je tam kopec kníh, lampa a môj obľúbený vak na sedenie. Väčšinou v ňom však ležím a úplne najčastejšie aj zaspím. Keď si k tomu všetkému pustíte ešte aj príjemnú hudbu, tá vás dokáže preniesť do omnoho krajšieho prostredia, ako je tento dážď a fujavice a hurikány a konce svetov, ktoré tu v týchto dňoch šalejú. Ale nebojte sa. Aj toto šialenstvo raz prejde.

Šťastie je, že už nejaký ten rôčik nežijeme v stredoveku. Sú aj iné alternatívy ako prežiť parádny deň, aj keď je upršaný. Tipy na výlety v prírode vám v tomto prípade dávať síce nebudem, no dám vám tipy na indoorové zábavky, s ktorými sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Potom to záleží už len od toho, čo vás naviac baví...

Homo Introvertis

Najradšej máte, keď od vás nikto nič nechce. Keď máte od všetkých svätý pokoj a môžete sa sústrediť na cieľ. Myslím, že najviac oceníte, keď svoj čas budete tráviť na nejakom kurze. Napríklad taký kurz maľovania, to je presne pre vás. Nikto vás do ničoho nebude tlačiť. Zvolíte si vlastné tempo a navyše sa zdokonalíte v tom, čo máte najradšej. Ja najväčší relax pociťujem pri varení. Hej, znie to možno trochu šialene, ale naozaj si pri tom oddýchnem. Lebo myslím len na cestoviny a omáčku... Pre tých maximálnych kluďasov je ako stvorený svet relaxu v podobe wellness, sáun či masáží.

Homo Spoločenskus

Keď ste s kamošmi a preberáte s nimi tie najdôležitejšie témy na svete, cítite sa ako ryba vo vode. No dobre, možno nie sú až také dôležité, ale nič to nemení na veci, že sa cítite fajn. A je vám jedno, aké je vonku počasie. Vezmite ich na poriadny burger alebo na pečené koleno s pivom. Ale ani degustácia vín by nemusel byť vôbec zlý nápad. Kým bude za oknami klopkať dážď, vy sa budete sústrediť na rozmanité chute v krásnych degustačných priestoroch.

Homo Adrenalinus

Žiadne sedenie doma. To je pre vás zabitý čas. Najradšej máte relax, pri ktorom môžete niečo robiť. Ste akčný typ človeka. V zlom počasí sa síce lietať nedá, ale ak túžite po ozajstnom zážitku, môžete sa stať pilotom na skúšku v realistickom leteckom simulátore. Spojenie adrenalínu so športom ponúka najnovšia SWAT aréna v Bratislave, kde vďaka špeciálnemu prostrediu je možné skúsiť laser game. 

Homo Športikus

Deň so zlým počasím je ako stvorený na indoorové športy. Skrátka každý šport, ktorý sa ohodhráva v hale, je skvelým nápadom. Taký klasický box a thajský box je skvelý spôsob ako vypustíte paru. Alebo sa skúste vyskákať na zumbe :)

Homo Artis

Šport poznáte akurát tak z telocvične na základnej škole. Nikdy vás to nijak extrémne nebavilo. Vždy ste hladali vo veciach niečo hlbšie a preto je vám kultúra a umenie k srdcu najbližšie. Chodiť po múzeách, keď vonku svieti slnko, nie je nič moc. Ale kultúrne sa vyžívať predsa dá hocikedy. Prípadne do divadla. Čo tak potešiť svoje bránice v divadle Arena? Ak ste už stihli obehnúť všetko, čo v okolí je, možno sa poobzerajte po nejakom kurze. Oprášte analógové foťáky alebo staré ceruzky, ktorými vás na víkendovom kurze naučia kresliť.

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Petra Števková

Copywriter

To, čo na stránke ZlavaDna.sk vidíte, tak to je presne to, čo Petra robí. Píše, tvorí, fotí, fotošopuje, edituje, vymýšľa. Veľa vymýšľa. Je to vlastne taký malý výmyselník, ktorý potrebuje deadliny. Ale iba na to, aby ich mohla vždy prešvihnúť. A okrem toho miluje slovenčinu, hviezdy, ovce, jogu, vankúše, Lykke Li, pásiky, bodky, fašírky a farebné ponožky. Čím farebnejšie, tým lepšie.

Ďalšie články z kategórie Inšpirácie: