11+1 kaštieľov na Slovensku, v ktorých strávite romantický víkend

Slovensko nie je iba o nedobytných hradoch a ich ruinách. Bohatá šľachtická história nám tu zanechala množstvo letných či poľovníckych sídel, kam chodili páni s modrou krvou oddychovať. Niektoré z nich boli zrekonštruované a dnes fungujú ako najlepšie romantické hotely. A tak si môžete život slovenskej šľachty vychutnať aj vy. Predstavujeme vám krásne zrekonštruované kaštiele a zámky na Slovensku, v ktorých vás čaká nezabudnuteľné ubytovanie.

​ ​​​Kaštieľ Theresia Chateau

Kaštieli Theresia Chateau v Bernolákove

V Bernolánkove nájdete historické ubytovanie ako z rozprávky. Theresia Chateau, v ktorom žila aj Mária Terézia ako napovedá už jeho názov, ponúka nádherné priestory, barokové nádvorie a milovníci golfu neodolajú možnosti vyskúšať odpalisko až s 18 jamkami. Kaštieľ totiž sídli priamo v golfovom rezorte. Ak máte radi aktívny oddych, určite vyskúšajte aj tenisové kurty s hard povrchom ako na US Open. Ponuka aktivít však zďaleka nekončí, k dispozícii je aj lukostreľba, paintball či rybolov.

Ubytovanie v Theresia Chateau

 

Chateau Appony

Historický kaštieľ Chateau Appony

Každý hotel z kategórie „chateau“ je niečim výnimočný a v prípade Chateau Appony je tou špecialitou prekrásna historická knižnica Apponyiovcov, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Pripočítajte k tomu krásne wellness centrum s bazénom, výbornú gastronómiu a skvelé služby a kaštieľ v Oponiciach neďaleko Topoľčian je jasnou voľbou. Takéto luxusné ubytovanie  je vzdialené z Bratislavy len niečo vyše  hodinky jazdy autom.

 

Náš tip: Pozrite si, ako nádherne to vyzerá v kaštieli Chateau Appony

Zobraziť ponuku Château Appony

 

Chateau GrandCastle

Ubytovanie v Chateau Grand Castle

Na Liptove nájdete mnohé hrady aj kaštiele. A tak nie je žiadnym prekvapením, že ďalší zo slovenských historických klenotov nájdete práve v tomto regióne. Kaštieľ bol pôvodne postavený vedľa dôležitého hradu v Liptovskom Hrádku, ktorý bol zničený pri rozsiahlom požiari a následnej povodni začiatkom 19 storočia. Rekonštruoval sa už len kaštieľ, v ktorom dnes nájdete luxusný hotel Chateau GrandCastle. Ten sa však nachádza v tesnej blízkosti ruín hradu, ktorý je súčasťou areálu. Preto má návšteva tohto slovenského kaštieľa silný historický nádych.

Prostredie kaštieľa Chateau Grand Castle
Obrázky: grandcastle.sk

Tip na výlet v okolí: Hrádocké arborétum

 

Gino Park Palace

Ubytovanie v Gino Park Palace

Nový prírastok do rodiny historických kaštieľov na Slovensku otvoril svoje brány len nedávno. Keďže bol pôvodný kaštieľ v zachovalom stave, bol citlivo zrekonštruovaný, aby si zachoval svoju autentickú podobu. Tento nádherný kaštieľ leží pri Považskej Bystrici. K najhodnotnejším častiam Gino Park Palace patrí neskorobaroková kaplnka Sv. Jána Nepomuckého s rokokovým interiérom, ktorá bola vybudovaná v rokoch 1770 až 1780 a zaberá výšku dvoch podlaží. Pre milovníkov romantiky a histórie ako stvorené.

Kaštieľ Gino Park Palace
Obrázky: parkpalace.sk

 

Hotel Elizabeth

Ubytovanie v hoteli Elizabeth

Jediný mestský historický hotel v našom výbere. Ak hľadáte kaštiele v okolí Trenčína, ste na správnom mieste. Nájdete ho totiž priamo pod hradnou skalou. Hotel Elizabeth v sebe spája históriu i moderný luxus. Ako jeden z mála slovenských hotelov získal významné ocenenie Najromantickejší hotel v Európe, ktoré pravidelne udeľuje Asociácia historických hotelov. Potrebujete ďalší dôkaz? :)

Hotel Elizabeth v Trenčíne
Obrázky: hotelelizabeth.sk

Tip na výlet v okolí: Kúpele Trenčianske Teplice (13 km)

Zobraziť ponuku Hotel Elizabeth

 

The Grand Vígľaš

Hrad The Grand Vígľaš

Meno Grand je v tomto prípade úplne na mieste. Hotel Grand Vígľaš je totiž skôr hradom, ako kaštieľom. Ruinu hradu vypínajúcu sa na hradnej skale nad malou obcou Vígľaš na strednom Slovensku začali rekonštruovať v roku 2009. Rozsiahla rekonštrukcia zabrala niekoľko rokov a nový hotel otvorili až v roku 2014. Dnes na mieste ruiny nájdete Víglašský zámok v podobe luxusného zámockého hotela, ktorý vás svojou pompéznosťou určite očarí. Z ponuky kaštieľov a hradov na Strednom Slovensku je oddych na Vígľaši jasnou voľbou.

 

Náš tip: Pozrite sa, ako sa na Vígľaši páčilo Lukášovi Latinákovi

 

Chateau Krakovany

Romantika v chateau krakovany
Obrázky: chateukrakovany.sk

Chceli by ste spoznať kaštiele na západnom Slovensku? Malebný kaštieľ Chateau Krakovany sa nachádza len 10 minút cesty autom od obľúbeného kúpeľného mesta Piešťany. Pôvodne išlo o zrekonštruovanú kúriu z roku 1736. Chateau Krakovany sa pýši tradičnou kuchyňou a širokým sortimentom vín z vlastnej produkcie. Tie si vychutnáte v štýlovej vinotéke zariadenej na motívy francúzskej kamennej vinárne z 18. storočia. Lahoda pre všetky páriky, ktoré majú radi dobré vínko ;)

Ubytovanie v kastieli Chateau Krakovany

Tip na výlet v okolí: Park miniatúr Podolie (7 km)

 

Grandhotel Starý Smokovec

Grandhotel Starý Smokovec

Jediný historický horský hotel v našom výbere. Asi žiadny hotel v Tatrách nemá za sebou takú bohatú históriu. Postavený bol v roku 1904 ako prvý veľký tatranský hotel určený najmä pre bohatú smotánku. Práve preto ho navštívili takí hostia ako Eduard Beneš, Emil Zátopek či sám Fidel Castro. Pravidelným návštevníkom bol aj legendárny komik Vlastimil Burian. Horská architektúra a atmosféra dodáva tomuto hotelu špeciálnu atmosféru, ktorú nikde inde nezažijete.

Wellness v Grandhoteli Starý Smokovec

 

Park Hotel Tartuf

Ubytovanie v Grand Hoteli Tartuf

Ďalší kaštieľ na západnom Slovensku, v ktorom môžete stráviť víkend leží neďaleko Nitry. Kaštieľ Pustý Chotár dala postaviť šľachtická rodina Jesenských okolo roku 1820 a dnes je chránenou kultúrnou pamiatkou. Kaštieľ dnes spolu s hotelom tvorí komplex Park Hotel Tartuf. Svoju neoklasicistickú podobu dostal počas rekonštrukcie v roku 1904. Medzi zaujímavosti tohto kaštieľa patrí fajansový krb, či pôvodné neoklasicistické zábradlie od viedenského umeleckého zámočníka J. Wagnera. Hotelovému areálu dominuje prekrásny veľký park, ktorý si priam pýta prechádzky vo dvojici.

Okolie kastieľa Park Hotel Tartuf

Náš tip: Pozrite si video, kde vám predstavíme nádherný Park Hotel Tartuf ► Pozrieť video

 

Kaštieľ Mojmírovce

Kaštieľ Mojmírovce

Barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce dal v 18. storočí postaviť sám Imrich Huňady. Súčasťou panstva rodiny Huňadyovcov bol aj rozsiahly park s množstvom exotických stromov, krovín a rastlín, ktorý patril medzi najkrajšie parky Horného Uhorska. Park je súčasťou komplexu aj dnes. Oddych nájdete aj v bohatom wellness centre s  bazénom, 3 saunami a ďalšími procedúrami. V kaštieli sa nachádzajú aj unikátne salóniky, ktoré z neho robia jedno z najromantickejších miest. Ak hľadáte kaštieľ na západnom Slovensku, skúste niekedy zájsť aj do Mojmíroviec.

Ubytovanie v kaštieli Mojmírovce

Tipy na výlet v okolí: Mašekov mlyn (20 km)

Zobraziť ponuku kaštieľ Mojmírovce

 

Chateau Béla

Chateau Bela

Chateau na južnom Slovensku, v ktorom koluje šľachtická krv. Chateau Béla nachádzajúci sa neďaleko Štúrova vlastní skutočná šľachtičná - Grófka Ilona von Krockow, ktorá tu trávi čas takmer každý mesiac. A je to cítiť. Päťhviezdičkový hotel vyniká päťhviezdičkovými službami a navštívil ho aj britský princ Harry! Modrú krv cítite na detailoch, nádhernom nábytku, zbierke loveckých predmetov, no proste všade. Prečítajte si aj našu recenziu kaštieľa Chateau Béla. Odporúča 10 z 10 zaľúbených párikov.

Ubytovanie v Chateau Bela

Tip na výlet v okolí: Termálne kúpalisko Štúrovo (10 km)

 

Bonus: Chateau Foldváry

Chateau Foldváry

Posledný kaštieľ v našom výbere vyčnieva najmä svojou polohou – nachádza sa totiž v Maďarsku. V našom zozname najlepších kaštieľov a zámkov je však právom. Slovenský majiteľ, prevažne slovenský personál a blízkosť k našim hraniciam z neho robia populárnu destináciu Slovákov. Útulný hotel s nádhernými apartmánmi ponúka skvelú gastronómiu s vlastnými surovinami. Poteší aj milý personál a privátne romantické wellness centrum, ktoré si získa srdcia všetkých romantických duší. Zaujal vás tento kaštieľ? Prečítajte si aj našu recenziu na Chateu Foldváry. Ak by ste radi navštívili aj kaštiele v Maďarsku, tak chateu neďaleko Győru je ideálne miesto na váš najbližší romantický pobyt.

Ubytovanie v Chateau Foldváry

Každý z týchto historických hotelov, alebo skôr zámkov, dýcha unikátnou atmosférou. Je len na vás, ktorý z nich si vyberiete. Sme presvedčení, že ani jeden vás určite nesklame. Dajte nám vedieť, či ste už niektorý vyskúšali - prípadne aký kašieľ, zámok či hrad na Slovensku vám v našom zozname chýba!

​​Chceli by ste získať prístup k najlepším ponukám na ZľavaDňa? Prihláste sa na odber nášho newslettera a o najlepších cestovateľských ponukách sa dozviete ako prvý!

Novinky ZľavaDňa

 


Zdieľaj článok na sociálnych sieťach:

Jakub Ježík

Marketingový špecialista

Jakub sa venuje online marketingu. Rád píše, vymýšľa všetko možné a stará sa o tvorbu video obsahu. Vo voľnom čase ho baví história, hudba a cestovanie.

Ďalšie články z kategórie Cestovanie: